Ett mer eller mindre komplett forum för alla era rollspelsbehov. Att hitta i min värld har aldrig varit mindre förvirrande!
 
HemKalenderVanliga frågorSökMedlemslistaAnvändargrupperBli medlemLogga in

Dela
 

 Land: Jezera

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Admin
Admin


Posts : 11
Join date : 17-08-17

Land: Jezera Empty
InläggRubrik: Land: Jezera   Land: Jezera I_icon_minitimetor aug 17, 2017 7:19 pm

Jezera

Huvudstad: Coralia
Dominerande faktion: Jezeramänniskor
Språk: Jezeramål (besläktat med nordländska)
Styrelseskick: Valmonarki
Nuvarande monark: Drottning Tiana Gyllenkam

Ett av människornas två sydliga riken, och ett av de områden som längst varit kontinuerligt bebott av människor, något som syns på den unisona arkitekturen i alla städer. Nu har förlusten av Bräcke Hamn och andra områden drivit tillbaka det till dess ursprungliga geografiska område - kusten runt innanhavet som även gett namn åt riket. Jezera styrs från Coralia längst i norr, som utgör landets politiska maktcentrum och även huserar alla viktiga samhällsfunktioner. I Coralia sitter en regent som i teorin är vald men i praktiken nästan alltid ärvs. Den politiska eliten består av tio adelshus - fyra gamla och sex nya, varav ett alltid innehar tronen. De fyra gamla husen räknar sin historia bak till rikets grundande för åtta sekler sedan, medan de sex resterande allihop är mindre än fyra sekler gamla, och där det yngsta innehar tronen efter att Tiana, en ung köpmansdotter, lyckades manövrera till sig först en adelstitel och sedan även självaste Vatnatronen. De tio husen är, räknat från det äldsta: Högkälla, Blänkstjärna, Klippfors, Älvdal, samt Kallhammer, Stenskär, Järnhandske, Månblad, Vindsvala och Gyllenkam.

Riket består av två andra stora städer och en fästning, nämligen Randa, Ostfall och Kap Silverhorn. Randa styrs främst av köpmän, där Gyllenkam är den främsta familjen. I den steniga och ogästvänliga terräng som omger innanhavet har den delen befolkningen som inte är fiskare livnärt sig på fruktodling, gruvdrift och djurhållning. Dessa aktiviteter har dock en mycket längre historia här än de styrande vill få det att verka. Redan när kungariket skulle utropas fanns här ett stort antal tempel med munkar som funnit lugnet i ett område där ingen annan vill bo. Efter några generationer av motsättningar kom så munkarna överens med statsmakten om att få helt fri lejd att leva, be och verka, i utbyte mot att aldrig neka resenärer mat och husrum.
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil http://randaexpress.forumotion.eu
 
Land: Jezera
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Witches, and how the story never unfolds :: Er information :: Världsindex :: Länder-
Hoppa till: